RAPID

Linkblog

2008.03.06. 22:46 gof

Latinos közlekedés

A cím egyszerűen az is lehetett volna, hogy ROTFLMAO. Ahhoz képest, hogy a rendezett Észak-Nyugat-Európában vagyunk, ráadásul Franciaországban a közlekedési szabályok/büntetések meglehetősen szigorúak, a párizsiak ordítóan lazára veszik az individuális transzport minden formáját. A cikázó, furakodó, járdán közlekedő bicikli vagy robogó ugye még viszonylag elmegy. Az autós közlekedés azonban egyenesen durva, ezzel kapcsolatban talán a legkifejezőbb az, hogy egy brazil lány (!) is azt a megjegyzést tette rá, hogy "ezek nem tudnak vezetni".
Csak hogy néhány dolgot említsek: A hatalmas, 4-8 sávos, de valójában sávok nélküli körforgalmak ugye nem épp életbiztosítások; gyakran van egy-két keresztben beragadt, 2-3 sávot blokkoló autó, amelyik az egyik belső sávból akarta volna elhagyni a körforgalmat.
De a legkomolyabb mindig a parkolás. Már eleve az is gyanús lehet a szemlélődőnek, hogy elvétve látni teljesen ép állapotú autót (autóbuziként meg is jegyeztem magamnak, hogy ha itt laknék, nem is kellene több egy Citron Saxo VTS-nél; francia, nem kell félteni, kicsi és nagyon megy). És jártamban-keltemben, illetve  az erkélyemről volt már szerencsém néhány sírva röhögős jelenetet végignézni. Hajszíntől, nemtől, fajtától, kortól, vezetett autótól (igen Porschét is láttam már járdára felugratni, ugye mondanom sem kell, hogy azt az autót nem hegymászásra találták ki:) és rendelkezésre álló helytől függetlenül a párizsiak egyszerűen nem tudnal parkolni (illetve tudnak, ha az előttük-mögöttük állót bucira veszik 3-4-5-ször).
Úgyhogy csütörtöki videónak jöjjön egy kis bizonyíték erről:

komment

Címkék: videó autós párizs 2008 gallizmus csütörtöki állat autós videó


süti beállítások módosítása