2008.03.28. 23:44 gof

Visszatérés

Több mint egy hét szünet után újra online. Bár még mindig nyakig benne vagyok - persze csak a tanulásban (mára virradóan pl. 3 1/2 óra alvás jutott) , de szerencsére már kezdek kimászni belőle.
Az el nem könyvelt 9 nap krónikája, képei, utazásai, buli (automatikus toldalék !; na jó, legyen bulijai), penge verdái, stb. idővel, apránként pótolva lesznek. Most egyelőre annak örülök, hogy volt egy szabad, nyugodt estém, és még ma le fogok feküdni.

Az angol meetingben és a porszívózásban (21,6 m²-en nem halálos dolog:) megfáradva-megéhezve, a ráérősségemet kihasználva, elhatároztam, hogy melegszendvicset készítek a legpengébb párizsi paniniból:

Előtte: A dolog lelke a fügés "kenyér" volt (töredelmesen bevallom, azért ez még itt is az offre spéciale kategóriába esik)

Utána: vaj (amúgy itt csak vaj meg sózott vaj kapható, a mifelénk általában fogyasztott pótlékokat valsz ipari hulladéknak tartanák) + Kaiser Dán szalámi (természetesen még hazulról) + "elzászi kis kocka" (nem penészes, de büdös lágysajt) + pari (normál méretű paradicsom, de fürtökben terem, és inadekvát módon cseresznyeparadicsomnak nevezik) + Sauce Béarnaise (Béarn régió után elnevezve; mellesleg IV. Henrik király - nyilván származása okán - hívatott Le Béarnaisnek). Elfogyasztása közben nagyokat sóhajtoztam, és a Casino Royale CD1-ét néztem. Desszertnek banán és étcsoki következett.

Úgyhogy most egy kicsit felüdültem, megyek is gyorsan aludni, hogy holnap egész nap frissen-fitten-hatékonyan tanulhassak, és akkor talán délután-este bemegyek a belvárosba (ha nem lesz retek idő - márpedig majd' két hete az van).

komment

Címkék: fotó párizs 2008 kaja&pia gallizmus


süti beállítások módosítása